Jozan Tak Sensitif Langsung!!

sorry lah eh pada peminat tegar kumpulan jozan.. fara bukan nak mengutuk ke apa.. fara pun minat jugak diorang ni. tapi fara kureng berkenan pada lawak dorang berkaitan dgn 'NAMA'.. alah, waktu minggu ke3 tema muzikal tu.. korang ada tgk tak? yg ZIZAN mainkan nama FAKrul tu.. kalau tak tengok lagi, korang klik SINI..

tang johan tu fara boleh terima lg yg double meaning 'babi' johan tukar jadi 'baby'.. tapi tang zizan ni fara tak leh terima. dia seolah2 mempermainkan nama orang. cuba org mainkan nama dia pulak. kalau sekali dua takpe kot, tapi setakat yg fara tahu.. dah 2 org artis dia jadikan bahan lawak dia.

1) Aznil Hj NAWAWA yg sepatutnya NAWAWI
2) AKHIR yg sepatutnya AWAL ASHAARI

fara bukan lah anti zizan.. fara minat woh dgn dia. suka style dia.. tapi bila tang nama dia jadikan bahan lawak tu yg fara tak berkenan. mungkin dia sekadar bergurau, tapi.. fara nak tanya lah, korang suka tak kalau org mainkan nama kita? ha, lu fikirlah sendiri..:-)

nak tahu kenapa fara tiba2 ungkit pasal nama ni? kerja tadi, ada lah pesakit ni namanya FAKHRUL ni.. umur dia baru 8 tahun. tiba2 fara teringat lak zizan tu. kalau budak kecik ni tgk show tu dan tengok pulak si zizan ni mainkan nama fakhrul tu.. mahu budak ni tak sentap. lepas tu kalau dia dapat kwn2 yg hampeh duk bahan dia dgn nama tu, apa perasaan budak tu? budak kecik ni tak payah ajar, senang je dia boleh ikut. kalau depan mata dia duk tengok org bahan nama org lain, sekejap je dia leh ikut. walaupun fara tak tahu lah budak tu tahu ke tidak pasal lawak zizan tu, tapi... kita ni manusia bermasyarakat yg punya mcm2 nama. so, kita kena lebih sensitif sebab fara sendiri pernah rasa bila org ejek2 nama fara. UMMI dorang leh ejek UBI.. sedih taw dulu sampai nangis tak suka nama sendiri.

tapi sekarang fara bangga dgn nama fara. UMMI NURUL FARAHIN bermaksud CAHAYA KETENANGAN IBU.. korang ada?? hehe..

so, pada zizan... sila lah lebih sensitif sebab awak dah banyak kali main2 nama org. cheh, perasan jap konon zizan baca blog buruk ni.. hehe.. blushing sudah... :-p

anyway, fara tetap suka ZIZAN!!

4 ulasan:

Cik Aish berkata...

huhu tau tkpe..yang fakhrul tu..nampak sgt mencarut nya..huhu..

FaraLoveChoco berkata...

cik aish@
ha, betul kan? dia xsensitif langsung..:-)

GaRy™ berkata...

ish3... pelawak2 skarang ne macam2 la... taw la nak buat org gelak, tapi ader batas gak la... nama tuh..mak bapak bagi bagus2.. dia buat main pulak..
btw, dah follow cne yer...

FaraLoveChoco berkata...

@Gary
biasalah..nk sgt budaya luar yg xkisah apa pun..
btw, tq follow..:-)