CONTEST RIBEN PUTIH : SI RABUN

apa kena dgn saya ni.. duk letak entry pasal contest jer. sowi lah der.. saje2 cari pengalaman kan? kali ni ada contest dari RIBEN PUTIH plak.. kalau korang nak join, korang klik banner kat bawah ni eh..:-)


sebenarnya, rabun saya ni semenjak saya belajar DIPLOMA FARMASI pada tahun 2008..yelah, dh belajar guna powerpoint je kan?mmg setiap hari 1 subjek 2 jam mengadap benda alah tu. kalau 1 hari ada 3 subjek? dh 6 jam saya duk mengadap powerpoint tu. mana ada nak guna kertas2 majung mcm zaman kita sekolah dulu..pas tu bila banyak assignment, mengadap pulak laptop. bila search info nak buat assignment to kat google, sah2 muka ni macam nak masuk je dlm laptop tu. so, bermula dari situ lah saya rabun. mula2 'down' jugak. siyes, saya tak nak mengaku rabun pun. tapi, bila tengok dari ayah, mak, adik saya yang 3 org tu slumber je pakai spec.. so, saya dah mula tak kisah. kiranya mcm genetik lah kot saya rasa. 1 family saya rabun ok. kalau saya tak rabun nanti mcm bukan 1 family pulak.. hehe..

so, kat bawah ni details pesakit yg cik riben putih mintak:

Nama : Ummi Nurul Farahin Binti Rozduan

Jenis Rabun : Short Sightness

Power Mata : (R) 150 (L) 125

Punca Rabun : Faktor cahaya ketika pembelajaran dan tengok laptop

Tempoh Mengalami Rabun : 4 tahun

Perasaan : mula2 down jugak tapi mcm best pulak sebab family saya semua rabun.

Pengalaman Manis Menjadi Si rabun : bila dalam kelas, yg rabun mesti diutamakan duduk depan. special kan? hehe.

Pengalaman Pahit : ada org yang tak bertamadun kata saya TAK CANTIK bila pakai spec..:'(

scroll ke bawah utk tgk gambar saya yg berspec..hehe..

^

^

^

^

^


~mana tak jadi rabun kan?~

4 ulasan:

Cik Aish berkata...

haha betull..yg rabun kene duk dpn! bestt special gitu!!

FaraLoveChoco berkata...

@Cik aish
so, rabun ni mmg special..hehe..:-)

riben putih berkata...

yess...spesel lah golongan2 kite ni.... =) tengs, ^^

FaraLoveChoco berkata...

@ Riben putih
org terpilih je yg jd rabun..hehe..