Segmen Handphone Ku

kalau korang nak tahu,aku mula pakai handphone waktu aku drjah 6 sebab dpt keputusan UPSR yg baik.tp,dh kena tarik balik xsampai sebulan aku guna sebab kecik2 dh pandai nak msg2 dgn lelaki.apa lagi,mmg aku kena marah dgn ayah lah.sampai ayah ugut nak botakkan kepala aku.ha,lpas tu dh taubat.rasa benci plak kat handphone.bila aku masuk sekolah menengah,ramai lah kwn2 aku ada handphone.jelez tu ada lah jugak.tp best taw sebab aku xpayah nak pening2 fikir psal topup mcm kwn2 aku yg lain.owh..sebb tu ah kot aku sush nak ada steady boyfriend waktu sekolah dulu.hahaha.habis form 5,barulah ayah aku hadiahkan aku 1 handphone.waktu tu handphone biasa2 je.NOKIA yg button mcm telur tu.aku xingat plak pe nama dia.try google pun xjumpe.tp rasanya korang pun tau kot.korang kan terror bab handphone2 ni.:-)

masuk belajar,aku dh update sikit handphone aku.tp aku bkan beli sendiri lah.aku bkn suka sgt handphone2 ni.janji leh call leh mesej..sudahlah kan?xelok membazir ni..padahal aku nak bazir kat tempat lain...hehe..ha,berbalik psl aku tukar handphone tu..lpas nokia yg ayah aku bg tu rosak..aku terus guna handphone SONY ERICSSON.yg pertama boyfriend aku bg mmg besar gedabak.jenama sony yg lama xsilap aku.guna xsampai 6 bulan aku terus tukar lain.tu pun CIK ABG bg jgk..

ha,ni lah handhone ke2 yg BF aku bg.aku punya warna putih.

pas handphone yg kat atas tu jd mengong2 sikit..speaker dia dgr xdgrlah..aku guna dalam 2 tahun je kot.pas tu aku tukar handphone lain lagi..MY SYG gak bagi..haih,baru aku perasan yg handphone jarang nk kekal lama dgn aku.ganas sgt ke aku pakai?hehe.pas cik abg aku bagi versi WALKMAN tu,dia bg versi CYBER-SHOT plak.


ni lah handphone yg masih kekal dgn aku sekarang.aku suka camera dia.walaupun just 3.2 megapixel jer.tp aku tetap suka.mcmana pun..handphone ni mcm dh mula wat perangai sikit.mcm majok pun ada lpas MY SYG bgtahu nak bg aku handphone lain plak..dia kata tunggu anniversary bulan 6 nanti..hehe...

kenapa eh tibe2 aku cerita psl handphone ni.bukan nak menunjuklah.tp,aku nak ajak korang join segmen ni kat http://zubir5588.blogspot.com/.kalau korang minat nak join,korang klik kat sini.
ayuh2...kita konsi sama2 k..:-)



5 ulasan:

Chegu Zubir berkata...

nice phone..suka tukar2 ek..hehehe

jom baca update netry segmen
Blogger dan Handphone....

tq cz join segmen

✿ MIZZ NIA AYSRUQ™ ヅ ✿ berkata...

singgah dari blog cz =)

FaraLoveChoco berkata...

@Chegu Zubir
xdelah suke pun..cuma hp saya slalu buat hal..hehe.ag pun dh cik abg nk kasi..:-)

@Mizz Nia
tqsm...:-)

Cik Aish berkata...

hehe sy pun join segmen ni..sy pakai samsung..sony penah pakai dulu..tp keypad rosak..sedih btul

FaraLoveChoco berkata...

fara xtau sgt pakai samsung.org pandai je leh pakai samsung ni..hehe..