Puisi BOF - Geum Jan Di

Korang ingat lagi cerita boys over flower? mestilah korang ingat kan? lebih2 lagi kalau pun die-hard-fun macam fara jugak..hahaha.. dalam minggu ni, entah apa mood fara nak tengok cerita tu balik.. padahal dah 3x tengok.. *belum musnahkan rekod 6x tengok playfull kiss* fara dah banyak kali tengok pun, tiba2 tertarik dengan puisi yang Geum Jan Di baca untuk ayah Jun Pyo yang sakit tu.. tajuknya KETIKA KESUSAHAN.. jom baca!!

korang klik video bawah ni minit ke 06.57.. tu lah puisi yang fara maksudkan..


Pertemuan yang tak patut berlaku
dibagaikan bertemu dengan ikan
semakin kerap berjumpa
badan semakin berbau hanyir

Pertemuan yang paling kena berjaga-jaga
adalah pertemuan yang dibagaikan bunga
bersorak semasa kembang
dibuang selepas layu

Pertemuan yang paling cantik
adalah pertemuan yang dibagaikan sapu tangan
kerana semasa kamu bersusah payah
orang itu akan tolong kamu mengesat peluh
semasa kamu rasa sedih
dia tolong kamu kesat air mata..

20081203103306c87bg1

75f34a9cd8d5d001ab19def1d9ba79bf1228526552_full



~wah, cukup2 lah dgn KHJ!!~


2 ulasan:

Syuk Ry berkata...

nice blog.. :D

FaraLoveChoco berkata...

tq syuk..:-)