Macamana Nak tahu Org Tu Rindu Kita Eh?

Hello kawan2..hm, mentang2 cik abang fara tak balik lagi dr kampung.. duk sebut pasal rindu je kan?hehe.. tapi sebenarnya, fara nak bagitahu korang 1 rahsia.. rahsia ni fara dapat dari ceramah Datuk Dr Fadzillah Kamsah mengenai jodoh dan cinta.. yelah, mesti korang pernah alami situasi di mana korang suka seseorang tapi seseorang tu tak suka pulak kat korang.. yg lebih haru, korang tak pernah luahkan pun perasaan korang tu..

Ha, korang boleh cuba cara ni.. nak tahu apa? TELEPATI.. korang pernah dgr tak? mesti korang pernah dgr kan? tp, korang tahu tak maksud dia? meh sini, fara nak bagitahu.. telepati ni ialah perhubungan yg berbeza dari segi normal tetapi ia mampu dilakukan oleh semua org termasuklah kita semua. dgn hanya menggunakan minda, kita akan dapat berhubung dan menyampaikan informasi di antara satu sama lain bergantung kpd persekitaran kita waktu tu.. telepati ni merupakan sebahagian drpd ESP iaitu persepsi luar jangkauan atau deria ke-6.

Telepati ni berasal drpd perkataan 'Tele' yg bermakna 'jauh' manakala 'pathos' membawa maksud 'perasaan'.  ianya 1 kemampuan seseorang utk merasakan sesuatu dari jauh.. hm, korang faham ke tak eh apa yg fara tulis ni.. ok2..takpe.. fara bagi 1 contoh..contohnya korang nak ckp sesuatu dgn kwn korang tapi tiba2 kwn korang tu ckp benda yg sama sebelum korang cakap.. ini menunjukkan kekuatan telepati telah berfungsi mempengaruhi saraf2 refleks kita.. secara ringkasnya telepati ialah perhubungan antara minda dgn minda.. ha, amacam.. faham tak?

Menurut Datuk Fadzillah pulak, contohlah korang rindukan sgt kat seseorang tapi korang tak tahu nak bagitahu mcmana.. cuba korang fikirkan org tersebut.. sambil tu korang berdoa.. INSYALLAH rindu korang akan sampai pada org yg korang rindu tu.. fara takde yakin sgt benda ni 100% akan berhasil tapi fara pernah jugak mengalami peristiwa2 ni di mana korang tak perlu nak bagitahu tapi org tu akan faham sendiri.. :-)

Di antara pengalaman fara, sebagai contoh.. adik fara yg waktu tu tgh belajar kat ipoh dah kehabisan duit poket tapi dia takut nak mintak.. jadi, dia takdelah makan sgt.. so, korang nak tahu.. waktu tu dlm seminggu jugak sebelum adik fara call nak mintak duit.. fara dan family semua tak lalu makan..;-( 

Alah, benda2 ni selalu jugak jadi kat kita.. tapi mungkin kita yg tak pernah perasan.. ni je sedikit info yg fara dapat kongsikan bersama.. mana yg kurang tolonglah tambah2kan.. :-)


38 ulasan:

Sadun berkata...

dari kecik dulu, mak aku selalu ckp, kalau kita rindu org tu, org yg kita rindu pun tu akan rindu kita.hehe, sbb tu bila kol mak, dia ckp jangan rindu2 ya.

FaraLoveChoco berkata...

hehe..betul2..mak ayah kita paling hebat bab rindu kat anak2 ni..:-)

Unknown berkata...

Ye..sy teringt kt dia..dia pn teringt kt sy..sekilas sy melihat wajahnye..dia pn sama..pengaruh minda mmg betul

Afieya Elnasha berkata...

hm. aku banyak kali teringat dia. sekali dengan mimpi sampai dah episod 7 dah. tapi sampai sekarang dia tak cari aku. hhaha

Unknown berkata...

Saya pernah mimpi dia

Unknown berkata...

Saya selalu teringat kat dia tiap malam

Unknown berkata...

memang teringat kat dia...tpi dia milik orang lain

Unknown berkata...

Redha saja

Unknown berkata...

yke cmtu..sy pn asyik teringat je kat awek ni n suka kt dia..tpi xtau la kalau dia sebaliknya pulak..hahaha adess, cmne nk buat ni ek, mimpi luah perasaan kat awek tu pn penah

Unknown berkata...

tolong la saya..saya suka kat awek ni, tpi tengok muka dia mcm garang je..takut dia x suka kt sy pulekkk adehhh hahaha

Cikgu Haslina berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Unknown berkata...

banyak kali gak la dah jadi kat saya,bila rindu dia selalu lalu jer depan rumah dia orang kata lepas rindu tengok atap bumbung rumah pun jadila.. lepas jer 2-3 hari tu orang yang saya rindu tu akan lalu depan saya.. hebat betul rindu nie..hehehehehe..

Unknown berkata...

Saya dh cubar mcm2 tapi xasa hasi .sedankan terlalu rindu dia.call sy pun x

Unknown berkata...

Astaga不不不不不不

Unknown berkata...

Unknown berkata...

劾氣 劾氣 拎攻 劾 劾氣. h返 攻 氣 拎返 劾 氣 拎.氣 ♀ 休♀攻 攻氣. 氣 h♀ 返h休 氣.氣 拎攻 劾返 返 h 攻劾h 返♀. 拎♀ h劾 h h攻h 劾氣 h♀ ♀ 返休氣 拎 拎.返 ♀h h 拎 攻返h休. ♀ 劾.唐唐

Zulkifli Othman berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Unknown berkata...

Saya doakan awak akan berjumpa dgn sahabat awak tu.insyaallah. kdg Allah pisahkan kte dgn dia ada sebab. Tapi bkn Allah putuskan trus hubngn tu. Cuma bila sesuatu hubngn tu berakhir bkn bererti 2 org berhenti saling menyayangi..tapi mereka hanya berhenti saling menyakiti hati antara satu sama lain. Percayalah nanti bila keadaan dah reda Allah akan satukan semula.

Unknown berkata...

Mampu doa. Semoga dia di bawah lindunganNya sentiasa.

Amalina Atiqah berkata...

Aamiin..Aamiin..aamiin

Amalina Atiqah berkata...

Semoga sahabat saya yang bernama Nur Atiqah Abdul Wahab Shaari dalam lindungan Allah subhanahu wataala setiap hari. Rindu awak sangat- sangat.

Unknown berkata...

Kalo kita baru kenal.. Tapi kepala otak ni selalu teringatkan kt dy... Ada kah dy pun tgh igtkan kita jugak..

Unknown berkata...

Pernah tak rasa..kita rindu sangat kat orang tu, tapi kita tak tahu nak cakap apa kat dia..?mcm dah kehabisan kata2tapi rindu

Syaifullah94 berkata...

Ya pasti ingat jugk tu

Syaifullah94 berkata...

Kita tak patut buat macam tu kena cuba luahkan

Syaifullah94 berkata...

Aamiiiinnn

Syaifullah94 berkata...

Luahkan

Syaifullah94 berkata...

Nanti luahkan je

Syaifullah94 berkata...

Bagitahu dekat rindu awak tu saya rindu dia

Syaifullah94 berkata...

Ya Masih dalam lindungannya ni...thanks you so much

Syaifullah94 berkata...

Jaga diri baik2 jaga kesihatan ok

Unknown berkata...

Saya Rindu Dia 必 Tapi Saya Takut Nak Chat Dia Cakap Pasal Tu .. Takut Dia Tak balas Rindu dekat Saya ..Tapi Saya Teramat Rindu Dia

Unknown berkata...

Sama apa yg saya rasa sekarang

Hamba Allah berkata...

Kalau perempuan confess dekat lelaki, okay ke? Apa reaction lelaki tu? Lelaki ni kan memilih Tapi tu la, Saya ni suka betul dia, tiap kali masuk Office, bump into each other mcm tu, aishh debar nya lahai jadiiiii mcm mana hhh suka dia tp tk berani nk luah

Donut berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Donut berkata...

Aku selalu teringatkan seseorang ni.Dan seseorang tu adalah CIKGU aku ..Aiishh aku sgt tak suka perasaan ni, sbb sebelum ni aku selalu tak suka cara dia mengajar.Macam nak taknak jer .Perasaan ni start dtg sbb dia selalu pandang aku. So bila org pandang kita, kita balas la balik pandangn tu kan? Bila bertembung, aku mcm perasan dia cover pandang tempat lain. And then, bila dia selalu sgt ada satu hari tu dia senyum. Sumpah senyuman tu buat aku speechless and angu sampai sekarang . Mlm2 nk tido teringatkan dia, puku 3pg org sedap tido aku terjaga tanpa sbb, time mandi, mkn, sblm ke sekolah teringatkan dia. Mula2 terbayang wajah dia, pastu senyuman, cara berjalan, cara dia mengajar, susuk tubuh dia..Mcm2 lg la . Uishh penat do layan perasaan ni

Nur cupies berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Nur cupies berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.