Doktor Gigi!!!!!!!!

semalam aku xdtg keje sbab gigi punya psal..pkul 6.00am aku dh rasa gigi aku berdenyut2..actually,dh 2 minggu gigi aku berlubang.so,aku amek keputusan xpayah dtg keje utk pergi klinik gigi..pergh,mcm berani n confident je buat kputusan tu kan?padahal,hati kecut perut seh..kalau korang nak tahu aku mmg trauma bab jumpe doktor gigi ni coz last year aku kena sinusitis..kalau xsilap aku lah doktor ckp mcm tu..disebabkan penyakit tu aku kena gi jumpe doktor gigi..oklah kat bawah ni gambar yg menunjukkan gambarn penyakit tu..harap korang lebih faham..


korang rasa scary x?aku pun geli gak tgk gmbar ni..mcm tulah keadaan dalam muka aku..yg hijau2 tu nanah..nanah tu dibawa keluar dgn menebuk gigi aku..dkt RM1000 gak lah duit ayah aku melayang disebabkan aku..so,nak dipendekkan cerita disebbkan hal ni lah aku makin takut dgn doktor gigi..lebih2 ag teringat bunyi mesin2 dia..pergh...ngilu dia xtau nak cakap..hehe..

alamak...membebel plak aku ni..ok..back to the story yg aku nak cerita ni sbnarnye psl doktor gigi yg merawat aku semalam..aku dtg awl2 pagi coz confident aku nak dpt no awl2..tp smpai2 jer,dh rmai org gak..aku terfikir gak.."owh,ramai gak sakit gigi ari ni"..hehe..no aku 5013..kiranye aku org ke13 yg akan mendpt rawatan..dlm masa menunggu tu pun aku dh bpeluh2..beberapa kali asek gi toilet.teruk btol aku ni..tbe2..."5013 bilik 1"..aku leh blur pndang papan yg keluar no tu sampai mak aku yg cuit bahu aku,baru aku gerak..

bila masuk2 jer,tgk2 doktor perempuan...alah,lemah aku..ingatkan doktor lelaki..hehe.gatalnye..tau cik gemok,habis aku..hehe..aku bkn lah nak memilih..tp bg aku layanan doktor perempuan ni kureng sikit.yelah..kaum sejenis kan?dan ternyata tekaan aku mmg tepat..doktor tu mmg kasar...dia main tolak2 jer besi2 dlm mulut aku ni..pas2 yg penyedut air liur tu aku kena pgang sndiri plak tu..xprnah2 aku dibri layanan mcm tu bila wat rawatan gigi..yg plg aku geram waktu sesi tampal menampal gigi aku tu,dia leh main tarik je kpala aku utk pndang dia..mksud aku bila nak halakan mulut aku ke arah dia tu lah...tmpal gigi dh ngilu tu 1 hal...dia leh buat kpala aku mcm tu jer..tp,nsiblah last2 tu dia bagitahu aku.."bagus..gigi awak sihat"..so,xjadi nak marah..hehe..

nasihat aku..korang jagalah gigi korang baik2..gigi nak pakai lama kan?:-)

~Owh Dentist!!My nightmare!!!~

4 ulasan:

Fatin Nabihah berkata...

hehe takpe2. bile org jd dentist nnti, gigi mklong ade problem mklong dtg je jumpa doctor fatin taw. org bg first classssssss punye layanan! okay? alatan2 dye pun first class jgk. org pkai spanner, screw driver, hammer, mcm2 lagi lahh. barula doc market namenye! lain dari doctor yg lain. haaaa amacam mklong? ^^. hahahaha

Gadis Manja berkata...

byklah atin...buat mcm tu kat maklong..ptus sedare...hehe..:-p

Fatin Nabihah berkata...

hamboiiiii, sampai putus sedare..smpainyeee hati maklong T_T

Gadis Manja berkata...

xdelah...maklong gurau je k..:-)